03-06-09

GEEN RECHTSE MEERDERHEID IN VLAANDEREN!

Zondag is het zover. We mogen weer kiezen…Voor velen wordt dat een begrip dat zo een beetje te maken heeft met spreekwoorden die pest en cholera in zich dragen.

Op de 46 jaar dat ik hier rond loop heb ik ook niet zo bitter veel ten positieve zien veranderen, vanuit die parlementen en regeringen. Tegelijkertijd vind ik dat de zaken er in Herzele (en sinds kort ook in Zottegem of bij de zusjes in Zaventem) op vooruit gaan sinds LEEF! een gemeenteraadslid heeft (1994). (en het Vlaams Belang nog altijd geen!) In een gemeenteraad zitten heeft als gevolg dat je de concrete eisen en verzuchtingen van de gewone mensen kan vooruit helpen door informatie naar buiten te brengen.

Het is nog altijd zo dat veel papieren die in de instituten bewaard worden het daglicht niet mogen zien. Dat heb ik onlangs kunnen vaststellen toen ik de fraude van liberale jongeren met subsidies naar buiten bracht. Of ten tijde van de Fort-affaire op de taalgrens, of bij Aquafin-acties…

Sociaal wordt onze maatschappij altijd maar verder ontwricht: rijken worden rijker, armen armer. Met zijn allen stressen voor altijd minder levenskwaliteit, opgejaagd worden door sjarels die zichzelf schaamteloos verrijken, gedekt door de politiek. Enfin, een professionele dievenbende!

Als we niet opletten wordt het nog erger! Wat kunnen verwachten van een rechtse VLD-CD&V-NVA of LDD meerderheid in Vlaanderen? Even in de programma’s krabben: nog minder sociale woningen, een verdere splitsing van de sociale zekerheid via eenzijdige maatregelen, het oprollen van alles wat met progressieve cultuur te maken heeft, een milieupolitiek ten voordele van de vervuilers, breken van vakbonden en sociale organisaties… Vlaanderen stapt dan een sociale woestijn in en de tegendraadse initiatieven zullen het geweten hebben!

In zo omstandigheden kan ik niet anders dan samen met Jozefien Loman GROEN! versterken. Mee zorgen voor efficiënt verzet! Achter de SPa kan ik me moeilijk scharen, met alle respect voor de linkse mensen daarbinnen die nog wat proberen te verwezenlijken rond fiscale fraude enz… Het bilan van de partij de laatste jaren  was negatief: men heeft de liberalisering hoogstens wat proberen afzwakken in plaats van ze onderuit te halen.

Een stem voor één van de vele bewegingen die de kiesdrempel niet gaan halen vind ik momenteel niet te verantwoorden. De PVDA heeft onder hen het meeste kans om misschien iets te verwezenlijken, maar bij deze vrienden mis ik de link naar ecologie. In Oost-Vlaanderen is die kans bovendien zéér klein. Twee tot drie procent is nog geen vijf procent!

Ten tijde van de regeringsdeelname heeft ook GROEN! mij zwaar ontgoocheld! Terecht werd de partij nadien zwaar afgestraft. Ondertussen zien we ze evenwel actie voeren tegen fiscale fraude, voor arbeidsduurverkorting zonder loonverlies, voor een vermogensbelasting, betere huisvesting enz… Daarom kozen Fien en ik toch voor GROEN! Als dwarse factor tegen rechts.

en onafhankelijke promotie staan we op hun lijst. Zijn we verkozen, dan is er eindelijk een radicale linkse stem in het Vlaamse Parlement. Zijn we dat niet, dan kunnen we rekenen op een akkoord met GROEN! dat beloofde om ook onze eisen in het halfrond te brengen.

Nadien wordt het tijd dat links Vlaanderen eens gaat samen zitten om de krachten te bundelen! Daarvoor zullen we moeten spreken met iedereen, zonder uitzonderingen…

Filip De Bodt

21:52 Gepost door Filip De Bodt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |